Amersfoort voor Kinderen: Nieuwe Website met alle onderwijsmogelijkheden in Amersfoort

Amersfoort, 21 juni 2023 – Vandaag kondigt het Interbestuurlijk Overleg Amersfoort, kortweg IBO Amersfoort, met trots de lancering aan van een nieuwe website gericht op ouders en verzorgers: Amersfoort Voor Kinderen. Deze site biedt een overzicht van alle basisscholen  in de gemeente Amersfoort, waarbij ouders op locatie (wijk of dorp) gericht kunnen zoeken. De websitevoorziet ouders van waardevolle informatie over het aanmelden en inschrijven van hun kinderen voor de basisschool van hun keuze. Ook het aanbod van Kinderopvangorganisatie en plekken gaat op deze site in beeld gebracht worden.

Amersfoort Voor Kinderen is ontwikkeld door de samenwerkende schoolbesturen om ouders en verzorgers te helpen bij het maken van weloverwogen keuzes voor de educatieve toekomst van hun kinderen. Met de handige interactieve kaart kunnen ouders snel en eenvoudig basisscholen in hun buurt vinden. Het overzicht bevat gedetailleerde informatie over elke school, en is te selecteren op basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs.

Marie-Elle Bakker, bestuurslid PCBO Amersfoort: ‘Via deze site vinden ouders en verzorgers snel een geschikte basisschool met passend onderwijs voor hun kind’

Een belangrijk aspect van de website is de informatie over het aanmeldings- en inschrijvingsproces voor basisscholen in de gemeente Amersfoort. Ouders kunnen hier meer te weten komen over de vereisten, deadlines en procedure voor het aanmelden van hun kinderen. De website is een handige verwijzer die ouders informeert over Amersfoort Onderwijsstad, ABC-scholen, speel- en sportlocaties en hoe Amersfoort bijdraagt aan een inclusieve stad via het Uitvoeringsprogramma Jeugd en Onderwijs.

Amersfoort Voor Kinderen fungeert als een centrale bron van informatie voor ouders en verzorgers, waardoor ze goed geïnformeerd kunnen zijn bij het maken van de belangrijke beslissing over de basisschoolkeuze voor hun kinderen. Door een gemakkelijk toegankelijk en gebruiksvriendelijk platform te bieden, streeft de website ernaar ouders te ondersteunen en hen te helpen de beste educatieve optie voor hun kinderen te vinden. En mocht het aanmeldproces niet naar wens verlopen, dan kunnen ouders via het online klachtenformulier direct contact opnemen met de school en schoolbestuur.

Met de lancering van AmersfoortvoorKinderen.nl zetten we in de gemeente Amersfoort een belangrijke stap om ouders en verzorgers te voorzien van de informatie die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over het basisonderwijs van hun kinderen. De website is nu live en klaar om ouders te begeleiden bij het aanmelden en inschrijven voor basisscholen in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen.

Voor meer informatie en om de website te verkennen, kunt u terecht op https://amersfoortvoorkinderen.nl